Sne på Holbæk Museum | Foto: Holbæk Museum

Vinter i Holbæk ved Isefjord

Foto: Holbæk Museum

Tilbring vinteren i Holbæk ved Isefjorden kyst og opdag, hvordan vintermånederne pludselig kan konkurrere med de andre sæsoner om at blive de hyggeligste og mest naturskønne måneder på året. 

Kroophold i Danmarks ældste kroer

I de kolde vintermåneder kan vi godt trænge til at skrue lidt helt op for hyggen og komme væk fra hverdagens stress og jag. Det er præcis hvad en weekend med kroophold kan byde på. Tilbring en weekend i romantiske og historiske rammer, med middag og overnatning på nogle af Danmarks ældste kroer. Prøv et kroophold på Bromølle Kro, Danmarks ældste kongeligt privilegerede kro fra 1198. Eller hvad med et kroophold på Skoemagerkroen fra 1521, der i 2019 blev kåret til at være Sjællands bedste restaurant. Er du til ø-ferie, så tilbring en hyggelig weekend med kroophold på Orø Kro fra 1822.

Spa-ophold ved fjorden, der varmer i vinterkulden

Få varme i vinterkulden på et spa-ophold ved Isefjordens kyst. Wellness og selvforkælelse er ofte det der skal til for at lyse de mørke vintermåneder op. I Holbæk finder du to helt unikke spa-oplevelser.

Med et kurophold på Hotel Sidesporet kombineret med byens unikke bademiljø, Tyrkisk Bad, vil krop, sjæl og gane blive forkælet. Spaopholdet kan bl.a. byde på massager inspireret af den tyrkiske badekultur, tyrkisk sæbe, 3-retters middag, vin og overnatning – alt sammen med fjordudsigt.

Eller hvad med et lidt utraditionel kurophold på en campingplads. Et kurophold på CampOne Holbæk Fjord byder på frugt og bobler i spapool, massage, sauna og frokost. Overnat i campingpladsens hyggelige hytter eller tag campingvognen med. Campingpladsen ligger smukt, lige ved fjorden.

Fjordens winter wonderland – det smukkeste vinterlandskab

Der er ikke noget så smukt som solen der skinner på en tilfrosset fjord eller sne, der falder over træer, bakker og enge. Tag på vandretur i Holbæk og omegn, hvor du vil opleve fjordens winter wonderland.

Vinterlandskabet på halvøen Tuse Næs

Halvøen Tuse Næs, nordvest for Holbæk, gemmer på nogle af Sjællands smukkeste vandreture. Naturen på halvøen er varierende med skove, enge, strande, bakker og masser af fjordudsigter. Derfor er det også et skønt sted at opleve vinternaturen fra alle dens sider.

Kom langt væk fra alt på øen Orø

Vil du gerne ude i naturen, der hvor du har den helt for dig selv? Så tag på vandretur på øen Orø. Øen er godt besøgt om sommeren, men om vinteren er der næsten ikke noget mere fredeligt sted. Over alt på øen er der trampestier, der følger øens smukke kyst. Og hvis du bliver sulten, så er Orø Kro et godt sted at finde hygge og varme. Følg trampestierne på dette kort over Orø.

Istidslandskabet ved Skarresø

Midt i Vestsjælland ligger en af Sjællands største søer: Skarresø. De 11 km rundt om søen tager dig igennem store skove og viser søen fra sin bedste side – også om vinteren. Når turen er færdig, så kan du besøge den hyggelige Café Forsinket, der ligger lige ved Jyderup Station, eller få en velfortjent middag på Danmarks ældste kongeligt privilegerede kro, Bromølle Kro fra 1198.

Dans på isen på skøjtebanen Isrosen

Skøjtebanen Isrosen er godt nok ikke omgivet af et smukt vinterlandskab, men der findes næsten ikke nogen bedre måde at opleve vinternaturen på, end en skøjtetur. Hele vinteren kan du danse på isen midt i middelalderbyen Holbæk.

Vinterhygge på teatret i Holbæk

Om vinteren er der næsten ikke noget så hyggeligt, som teaterforestillinger. Hver vinter starter en sæson af teaterforestillinger for børn og voksne i alle aldre. I vintermånederne kan kvinder glæde sig til Champagnesalon med live talkshows på Holbæk Teater og hvis du er en ældre herre eller dame, så kan du glæde dig til Seniorsalon med masser af underholdning.

Teaterprogrammet for Holbæk Teater byder bl.a. på interaktive teaterforestillinger, musikalske forestillinger, tragiske fortællinger, drama, teater for børn og meget mere.

Teatret Fair Play byder vintersæsonen på det årlige juleteater ”Den Store Julemiddag”, ungdomsforestillinger, teater for de helt små, dokumentar-teater, musicals og mange andre spændende forestillinger.