Sommer i Holbæk ved Isefjord

Foto: Joe Kniesek, Torben Papillon og Ryegaard Gods

Tilbring sommeren i Holbæk ved kysten af Isefjord, hvor afslapning, hygge og natur vil blive din hverdag.

Hvorfor tilbringe din sommer i Holbæk?

Med mere end 100 km af fjordens smukke, rolige kyster, inklusiv øen Orø, er Holbæk det perfekte sted at tilbringe sommeren. Landskabet er varierende med skove, søer og fjord, så du nemt kan finde ro og tanke ny energi langt væk fra den travle hverdag. Her er alt fra tyrkisk inspireret wellness ved fjorden, cykelstier langs kysten, stjernekigning på et gammelt observatorium, den charmerende landsbyer Nyvang, der tager dig med tilbage i Danmarkshistorien og solnedgange over en bølgefri fjord.

Her er en guide til en god sommer i Holbæk ved Isefjord.

Fjordens rolige strande

Om sommeren bliver det varmt i Holbæk og samtidig kan man mærke den kølige brise fra fjorden. Langs med fjorden er der et hav af strande og ofte kan du være heldig at finde et sted, hvor du næsten har stranden helt for dig selv.

I modsætning til havet, så er fjorden næsten altid rolig, så her finder du de mest børnevenlige strande. Så kan hele familien slappe af og nyde fjordlivets rolige tempo.

Hvis du elsker vandaktiviteter, så har fjorden også det hele. Her kan du fiske, sejle i kajak, prøve et paddleboard (SUB) med Fjordlandet Outdoor eller tage med på en sejltur på træskibet Emma eller Orø Færgen. Man kan godt sige, at ferie i Holbæk er en badeferie. Der er nemlig tre blå flag strande i Holbæk og omegn: Søbadet Venedig, Bystranden i Holbæk og Orø strand.

Sommer i havnebyen Holbæk

Sommer i Holbæk er sommer med ro på. Det er om sommeren, at fjordlivet mærkes bedst. Fra bystrand kan du se ind på byen; langs med kysten finder du et unikt bade- og wellness-miljø samt byens havnebad, Søbadet Venedig; og på havnen vrimler det med historiske træskibe.

Om sommeren er en middag på en af havnebyens restauranter med fjordudsigt bestemt et besøg værd. I midtbyens små gader og stræder er der også fyldt med hyggelige spisesteder og barer. I sommermånederne byder en tur langs havnen også ugentligt på veteranbiltræf og bagagerumssalg (se månedens aktivitetskalender). Nede på havnen kan du tage med på Isefjord-Cruise på Orø Færgen eller solnedgangsture med fiskekutteren Emma.

Fjord og friluftsliv

Fjorden er et paradis for alle der elsker friluftslivet. Langs med fjordens kyst løber cykelstien Fjordstien, der forbindes af fire færger. Istidslandskabet, der omgiver Holbæk er fyldt med bølgende bakker, skove og søer, der er perfekte til vandre- eller cykelture, f.eks. på Tuse Næs. Her kan du komme langt væk fra bylivet og ud i den smukke danske natur. Sov i shelters, mærk vinden i håret og hør fuglene kvidre. På vandreturen rundt om søen Skarresø kan du endda være heldig at se en havørn.

Gårdbutikker og jordbærplukning i Holbæk

Fyld køkkenet med frisk frugt, økologiske grøntsager eller økologisk kød fra gårdbutikkerne i Holbæk og omegn. Her kan du købe de bedste produkter, der hvor restauranterne får dem fra. Mange af gårdbutikkerne tilbyder også specialprodukter, som f.eks. den økologiske æblemost fra Tuse Næs Gårdmosterieller økologisk honning fra biavleren Smag Orø. Forestrækker du de økologiske gårdbutikker, så er der også den økologiske gård Birthesminde, der sælger økologisk kød. Pluk også dine egne friske jordbær fra Jordbærbonden i Tølløse.