Skarresø i Jyderup - Naturpark Åmosen | Foto Michael Knøfler

Naturpark Åmosen

Kun et stenkast fra fjordbyen Holbæk i Vestsjælland, finder du Naturpark Åmosen. Det er det perfekte sted til alle, der elsker at vandre langt væk fra byens larm og liv. Tag på skovtur og vandretur rundt om søen Skarresø, besøg områdets gårdbutikker eller spis middag på den lokale kro.

Vandreture i Naturpark Åmosen

Oplev kronhjorte på Sjælland

I Naturpark Åmosen finder du ro og afslapning i det vestsjællandske Istidslandskab. Naturpark Åmosens ca. 8000 ha. er byder på havørne, vandrefalke og Sjællands største kronhjorte bestand. Områder er fuld af skove, store søer, vandløb og et bakket landskab. Der er mange skiltede stier i parken (læs mere om naturparken i kassen nedenfor). 

Vandretur rundt om søen Skarresø 

Søen Skarresø er omgivet af skov. Derfor kan du opleve de smukkeste skovture rundt om søen. Turen hele vejen rundt om søen er 11 km lang. 

Jyderupstien

Er du frisk på en lang vandretur i et smukt og varierende landskab, så følg vandreruten Jyderupstien gemmen det idylliske landskab. 

Naturoplevelser i Naturpark Åmosen

Gårdbutikker ved Naturpark Åmosen

Fyld din madkurv med lækre lokale råvarer fra Naturpark Åmosen. Området er hjem til hyggelige gårdbutikker med unikke specialprodukter, smukke blomster og friske grøntsager. Besøg f.eks. gårdbutikken i Jyderup Præstegård eller Adamsgården. 

 

Smag lokalområdet

Bromølle Kro

Besøg en af Danmarks ældste kroer: Bromølle Kro. Kroen byder man mange hyggelige arrangementer, traditionel dansk mad og en hyggelig historisk indretning. 

 

Den vestsjællandske by Jyderup

Tag en pause fra naturoplevelserne, og oplev den hyggelige vestsjællandske by Jyderup. I den gamle stationsbygning finder du Café Forsinket, der drives af iværksætterne bag Chaplon Te i Tivoli. Byen har også en smuk kirke, der bestemt er et besøg værd. Byen er også ofte et livligt sted med hyggelige events - se kommende begivenheder i Jyderup. Vil du opleve byen over længere tid, så book et sommerkursus på Jyderup Højskole.