Børn på stranden på Orø | Foto: Torben Papillon Foturi Art

Orø - Isefjordens perle

Foto: Torben Papillon Foturi Art

Lad dig fortrylle af tidslommerne og den uspolerede idyl på Orø. Hop ombord på Orø-Holbæk færgen eller Orø-Hammerbakke færgen og nyd den friske luft, vandet og stilheden på øen. På Orø kan du nyde friluftslivet og ø-livet. 

Hvorfor besøge øen Orø?

På Orø kan du nyde friluftslivet ved at tage på vandreture langs med trampestierne, leje en cykel på havnen, fiske efter havørred, tage en dukkert på stranden eller besøge nogle af seværdighederne på Orø. Få en smagsprøve på Orøs mange herligheder her. 

Med færgen til Orø eller sejlende til Orø?

Det er nemt at komme til Orø. I bil kan du med fordel tage med trækfærgen Østre færge, mellem Orø og Hammer Bakke, hvor overfarten kun tager 6 minutter. Ellers skal du tage Orø færgen, der sejler regelmæssigt fra Holbæk til Orø havn. Har du egen båd, så kan du ogsåsejle i havn på Orø havn. Du kan også opleve Orø på turen rundt om Orø i kajak

Lej kajakker og kanoer fra Orø Strandcamping

Ø-Dur Musikfestival

Foto: Orø Strandcamping

Oplevelser på Orø med hele familien

På Orø er der en masse oplevelser for hele familien. Øens dyrepark er hjem til mere end 400 dyr, og så er det nok en af de få steder i Danmark, hvor man kan få økologisk og hjemmebagt lagkagetapas. Øen er også inspirationskilde til lokale kunstnere, kunsthåndværkere og producenter. Besøg f.eks. øens bæredygtige biavler Smag Orø eller find de smukkeste fuglehuse på øens lille værksted. Er du til vandreture, så er der en masse smukke og kystnære vandreruter på Isefjordens lille ø. Brug kortet nedenfor til at finde et kort over trampestier på Orø.

Andre oplevelser: Galleri ArtDoor, Orø Minder, Hestebedgård Museum, Kulturbeholderen.

Orøstrand Dyrepark på øen Orø

Orøstrand dyrepark er en zoo i børnehøjde med over 500 dyr.

Marliese's Gårdcafé på Orø

Var det noget med en omgang økologisk lagkage eller lagkage tapas?

Smag Orø Specialiteter

Bier i haven giver sødme i maven.

Det Lille Orø-værksted

Besøg værkstedet med bæredygtige fuglehuse, lavet af genbrugstræ.

Restauranter på Orø

På Orø er der spisesteder til enhver smag og pris. I Orø Kros charmerende gule bygning eller terrasse fra 1720 kan du spise middag i historiske rammer. Har du børn med, så er Den Gode Viking et hit – det er billigt og der er gode muligheder for at børnene kan lege. På Orø kan du også kombinere en frokost på Café Hegnegaarden med en skovtur i Hegneskoven, der er fuld af smukke skulpturer.

Andre restauranter: Orø Forsamlingshus, Orø Havnekiosk, Restaurant Langdalgaard og ishuset på Orø Strandcamping.

Orø Kro

Historisk charme og romantik på øen Orø.

Hegnegården B&B og Café

Sommercafé og Bed & Breakfast ved skoven på øen Orø.

Den Gode Viking

Sammensæt din egen burger i en hyggelig restaurant på øen Orø.

Overnatning på Orø - også for lystfiskere

Orø er et skønt sted at besøge, både som endagstur eller over flere dage. Men hvis du vil få det meste ud af øens ro, hygge og smukke natur, så book en overnatning på Orø. Øen byder på kroophold på Orø Kro, campingferie på Orø Strandcamping og Bed & Breakfast i det hyggelige hus Fjordhus. Selvom Fjordhus er for alle, så er der især et godt sted for lystfiskere, der gerne vil opleve øens fiskeliv. 

Orø Kro

Historisk charme og romantik på øen Orø.

Orø Strandcamping

Campingferie på den hyggelige ø Orø lige ved øens smukke strand og dyrepark.

Fjordhus B&B

En hyggelig Bed & Breakfast på øen Orø i Isefjord, omgivet af smuk natur – især for cyklister, fiskere og keramikere.