Skarresø i Jyderup - Naturpark Åmosen | Foto Michael Knøfler

Naturpark Åmosen

Foto: Michael Knøfler

Kun et stenkast fra fjordbyen Holbæk i Vestsjælland, finder du Naturpark Åmosen. Det er det perfekte sted til alle, der elsker at vandre langt væk fra byens larm og liv. Tag på skovtur og vandretur rundt om søen Skarresø, besøg områdets gårdbutikker eller spis middag på den lokale kro.

Vandreture i Naturpark Åmosen

Oplev kronhjorte på Sjælland

I Naturpark Åmosen finder du ro og afslapning i det vestsjællandske Istidslandskab. Naturpark Åmosens ca. 8000 ha. er byder på havørne, vandrefalke og Sjællands største kronhjorte bestand. Områder er fuld af skove, store søer, vandløb og et bakket landskab. Der er mange skiltede stier i parken (læs mere om naturparken i kassen nedenfor). 

Vandretur rundt om søen Skarresø 

Søen Skarresø er omgivet af skov. Derfor kan du opleve de smukkeste skovture rundt om søen. Turen hele vejen rundt om søen er 11 km lang. 

Jyderupstien

Er du frisk på en lang vandretur i et smukt og varierende landskab, så følg vandreruten Jyderupstien gemmen det idylliske landskab. 

Naturoplevelser i Naturpark Åmosen

Naturparken Åmosen

Naturpark Åmosen - Sjællands sidste vildmark. Tag på Udflugt i de ca. 8000 ha. af Naturparken Åmosen, Sjællands sidste vildmark, med et havørnepar, vandrefalke og Sjællands største kronhjortebestand.   Naturpark Åmosen byder på et varierende landskab med vandløb, søerne Tissø og Skar...

Skarresø rundt

Få blød skovbund under fødderne og bliv omgivet af sæsonernes naturskønne farver på vandreturen rundt om Skarresø i Vestsjælland, en af Sjællands største søer. Vandreturen er på ca. 11 km.

Cykel- og vandreruten Jyderupstien

Tag en frisk vandretur langs Jyderupstien og nyd det smukke landskab, skovene og ikke mindst Skarresø. Vandreturen langs Jyderupstien giver dig en helt unik måde at opleve landsbyerne og landskabet på. Kom helt tæt på naturen og oplev smukke vidtstrækkende udsigter og det hyggelige lokalsa...

Gårdbutikker ved Naturpark Åmosen

Fyld din madkurv med lækre lokale råvarer fra Naturpark Åmosen. Området er hjem til hyggelige gårdbutikker med unikke specialprodukter, smukke blomster og friske grøntsager. Besøg f.eks. gårdbutikken i Jyderup Præstegård eller Adamsgården. 

 

Smag lokalområdet

Gårdbutikken Jyderup Præstegård

Farverige blomster, delikatesser og unikt bolig interiør. Et udpluk af alt, som du kan finde på hylderne i gårdbutikken i Jyderup Præstegård.

Bromølle Kro

Besøg en af Danmarks ældste kroer: Bromølle Kro. Kroen byder man mange hyggelige arrangementer, traditionel dansk mad og en hyggelig historisk indretning. 

 

Bromølle Kro

Book bord på Danmarks ældste kongeligt privilegerede kro, Bromølle Kro.

Café Forsinket

Fra Chaplon Tesalon i Tivoli til Café Forsinket i Vestsjælland.

Den vestsjællandske by Jyderup

Tag en pause fra naturoplevelserne, og oplev den hyggelige vestsjællandske by Jyderup. I den gamle stationsbygning finder du Café Forsinket, der drives af iværksætterne bag Chaplon Te i Tivoli. Byen har også en smuk kirke, der bestemt er et besøg værd. Byen er også ofte et livligt sted med hyggelige events - se kommende begivenheder i Jyderup. Vil du opleve byen over længere tid, så book et sommerkursus på Jyderup Højskole.