Udsigt til Holbæk havn fra Restaurant SuRi | Foto: Ricky Molloy

Fjord- og havnebyen Holbæk

Foto: Ricky Molloy

Havnebyen Holbæk, ved Isefjord, er Nordvestsjællands største by. Havnen emmer af maritim kulturarv med sejlture på og restaurering af historiske træskibe. Udover traditionelle seværdigheder, som Holbæk Museum, finder du også et tyrkisk bad, gavlmalerier og Danmarks eneste ægmuseum.

Bliv klogere på Danmarks maritime arv på Holbæk havn

Holbæk havn kan du blive klogere på Danmarks maritime arv og opleve livet som skipper for 100 år siden. På havnen tager historiske træskibe dig med på sejlture og fisketure, og samtidig restaureres en mere end 100 år gammel galease af Danmarks National Museum. Vil du også smage på fjordens lækkerier, så besøg gourmet restauranten SuRi, hvor du kan nyde synet af havnen fra restaurantens udendørs terrasse.

Maritime oplevelser i Holbæk

Restaurant SuRi i Holbæk

Restaurant SuRi er en gourmet restaurant med udendørs terrasse og udsigt til Holbæk havn. Kokkene er passionerede ildsjæle, der anvender lokale råvare...

Galeasen Hjalm

Sejlture ombord på et mere end 100 år gammelt træskib.

Træskibe på Holbæk Havn

Gå på opdagelse blandt de mange historiske træskibe, der pryder kajerne i Holbæks Gamle Havn.

Unikke oplevelser i Holbæk

I Holbæk finder du nogle af Sjællands mest unikke og til tider oversete oplevelser. Med udsigt til fjorden kan ny blive forkælet i byens tyrkiske bad med hamam, der har udendørs bassiner. I bymidten kan du spadsere fra gavlmaleri til gavlmaleri eller få en rundvisning af dem alle af foreningen Holbæk Art. Byen har også sit eget byghus, Holbæk Bryghus, som du kan nyde smagen af i Bryghus No 5. Og hvis vejret er til det, så tag en dukkert i Søbadet Venedig, der om vinteren benyttes til vinterbadning. 

Tyrkisk Bad ved fjorden

Oplev et unikt bademiljø, der kombinerer Vikingekulturen og den orientalske kultur.

Holbæk Art: Gavlmalerier i Holbæk

Holbæk Art er byen Holbæks helt unikke samling af gavlmalerier.

Søbadet Venedig i Holbæk

Søbadet Venedig i Holbæk byder på et væld af vandaktiviteter for børn og voksne. Der er fri entré, så i sommerferien kan du bruge alt fra klatrevæg, v...

Bryghuset No 5

Besøg Bryghuset No5 i Holbæk, hvor du kan få kan smage øl fra det lokale bryghus, Holbæk Bryghus. Her kan du også nyde en lækker frokost.

Shopping og caféhygge i Holbæk

Som Nordvestsjællands største by, byder Holbæk også på gode shopping muligheder. Her kan du tage på en hyggelig shoppingtur gennem den charmerende middelalderby. Tag en pause fra shoppingturen og besøg de hyggelige caféer i Holbæk. Prøv bl.a. Café Svanen med det bedste traditionelle danske smørrebrød eller Café Maaltid, hvor du får de lækreste sunde retter. Byen byder på alle de traditionelle butikker, som Bahne, Bog & Idé, Imerco, Matas, Neye, Skoringen, Vero Moda, Vila, Tøj Eksperten, BabySam, og mange flere. Derudover kan du også shoppe i anderledes butikker, som vineksperten Vinoble og outdoor butikken Pro Outdoor samt specialforretninger i Gendarmergården på Smedelundsgade.

Andre caféer: Café Korn, Café Zehros og Café Isabella.

Holbæk Gavekortet

Køb Holbæk Gavekortet i Føtex på Smedelundsgade 33. 

Hyggelige caféer i Holbæk

Café Svanen

Traditionel dansk mad og live musik hver fredag!

Bliv klogere på Danmarkshistorien i Holbæk

I Holbæk bliver både børn og voksne klogere på Danmarkshistorien. Oplev Danmarks besættelse, hverdagen i 1940’erne, og andelsbevægelsens begyndelse på egen krop i Andelslandsbyen Nyvang, der levendegør historiske begivenheder for hele familien. Besøg også Holbæk Museum, hvor du kan lære om Vestsjællands historie med de Dansk Vestindiske Øer, middelalderbyen Holbæk og den kendte keramikproducent Knabstrup Keramik. I Holbæk finder du også Danmarks eneste ægmuseum, Æglageret, der samtidig er et kunstmuseum og designbutik. Museet formidler historien om, hvordan æg blev opbevaret inden køleskabet blev opfundet. 

Historiske oplevelser i Holbæk for hele familien

Oplevelsescenter Nyvang

Træd ind i en tidsmaskine og oplev Danmarkshistorien på egen krop i Oplevelsescenter Nyvang. I den lille landsby, under 5 km fra Holbæk station, kan du opleve livet og hverdagen i midten af 1900-tallet.

Holbæk Museum

Holbæk Museum byder på historiske bygninger, et interiørmuseum, Knapstrup-keramik og en udstilling om de Dansk-vestindiske øer.

Æglageret: Kunst- og ægmuseum

Museet Æglageret, i Holbæk bymidte, er et moderne kunstmuseum og samtidig Danmarks eneste ægmuseum.

Holbæk – en by for de aktive

Holbæk er blevet en by for de aktive, der elsker sport og adrenalinfyldte oplevelser. I Holbæk Sportsby kan du hele året svømme i svømmehallen eller leje squash- og padelbaner. Næsten lige ved siden af kan du prøve at køre gokarts og lidt uden for Holbæk finder du også en klatrepark. Derudover, så er Holbæk et skønt sted at startecykelturen Isefjorden Rundt med De 4 færger, der tager dig hele vejen rundt om Isefjord, der forbindes af fire færger.

GoMonkey Klatreparken i Holbæk

Vestsjællands største sus!

Holbæk Go-Kart Land

Adrenalin og action for hele familien i Holbæk.

Cykelturen Isefjorden Rundt med De 4 Færger

Ta' Isefjorden rundt på cykel, i bil, på motorcykel eller på gåben.

Hotelophold i Holbæk

Få glæde af alle Holbæks oplevelser ved at booke et hotelophold i byen. Det mest centralt beliggende hotel, Hotel Sidesporet, byder på fjordudsigt, restaurant med inspiration i det dansk/franske køkken samt spaophold, der kombinerer en overnatning med wellness i byens tyrkiske bad med hamam. Midt i parken, Holbæk Strandpark, ligger hotellet Hotel Strandparken, hvis gæster har glæde af en restaurant med udendørs terrasse, fjordudsigt og direkte adgang til parken, hvor du også finder Søbadet Venedig og det tyrkiske bad. 

Hotel Strandparken

Hvileferie i naturksønne omgivelser med udsigt til Isefjord.

Strandparken i Holbæk

Strandparken i Holbæk er en smuk park, der ligger ved siden af Holbæk Fjord, den sydligste del af Isefjord.

Hotel Sidesporet

Hyggeligt hotel i Holbæk med fjordudsigt.