Dronefoto af Holbæk i Vestsjælland | Foto: Joe Kniesek

Istidslandskab og fjordliv i Vestsjælland

Dyreparken på Ryegaard Gods | Foto: Ryegaard Gods

Destinationer ved Isefjord i Vestsjælland

Ta’ på opdagelse Vestsjællands smukke istidslandskab ved den sydlige del af Isefjord. Her er der dømt hygge med familien i havnebyen Holbæk; cykelture ved fjordens smukke kyster med vennerne eller kæresten; eller spise is ved den ikoniske – og Instagramable Munkholmbro.

Fjord- og havnebyen Holbæk

Havnebyen Holbæk, ved Isefjord, er Nordvestsjællands største by. Havnen emmer af maritim kulturarv med sejlture på og restaurering af historiske træskibe. Udover traditionelle seværdigheder, som Holbæk Museum, finder du også et tyrkisk bad, gavlmalerier og Danmarks eneste ægmuseum.

Tuse Næs

Halvøen Tuse Næs er omgivet af de tre fjorde Lammefjorden, Isefjorden og Holbæk Fjord. Tuse Næs er derfor fuld af muligheder: komme helt tæt på naturen, strandene og skovene; smag lokale produkter fra gårdbutikkerne; tag på vandretur i det bakkede landskab eller besøg kunstudstillinger.

Orø - Isefjordens perle

Lad dig fortrylle af tidslommerne og den uspolerede idyl på Orø. Hop ombord på Orø-Holbæk færgen eller Orø-Hammerbakke færgen og nyd den friske luft, vandet og stilheden på øen. På Orø kan du nyde friluftslivet og ø-livet.

Naturpark Åmosen

Kun et stenkast fra fjordbyen Holbæk i Vestsjælland, finder du Naturpark Åmosen. Det er det perfekte sted til alle, der elsker at vandre langt væk fra byens larm og liv. Tag på skovtur og vandretur rundt om søen Skarresø, besøg områdets gårdbutikker eller spis middag på den lokale kro.

Brorfelde bakker

Området syd for Holbæk kaldes nogle gange for de Sjællandske alper eller Brorfelde Bakker, på grund af det smukke kuperede landskab – et enestående istidslandskab, der gemmer på smukke søer, unikke udsigter, golfbaner, gårdbutikker, og Danmarks største stjerneobservatorium.

Tempelkrogen og Dragerup

Tempelkrogen og Dragerup ligger øst for Holbæk, langs med Isefjordens inderbredning, i et naturskønt område med campingpladser, skove, gårdbutikker, en marina og nogle af områdets bedste restauranter.