Gule Rapsmarker ved Løserup på Tuse Næs | Foto: Anne Skarbye

Forår i Holbæk ved Isefjord

Foto: Anne Skarbye

Kirsebærblomster, anemoner, gule rapsmarker og til sidst også de smukke røde valuemarker. Ude på landet er forår en fest af farver.

Hvorfor tilbringe foråret i Holbæk?

Om foråret blomstrer alt. Landskabet bliver svøbt i et tæppe af gule rapsmarker, røde valmuer og violette purløg, lyserøde kirsebærblomster pryder træernes grene og på skovbunden spredes et hav af hvide anemoner.

Gårdbutikkerne byder på økologiske grøntsager, friske bær, lækkert kød og hjemmelavede specialiteter; cyklerne gøres klar til sæsonåbningen af cykelturen Isefjorden Rundt med de 4 færger, og nogle af årets største events står for døren – og så er det snart påskeferie!

På blomsterjagt i Holbæk

Om foråret kommer vi endelig ud i naturen igen efter en lang vinter med et gråt landskab, en masse caféer og indendørs hygge. Få det meste ud af foråret ude på landet, ved Isefjordens kyst, hvor landskabet males med friske gule, røde, violette, lyserøde og hvide nuancer. Her er de bedste steder at se på forårsblomster i Holbæk.

Gule rapsmarker og andre forårsblomster på Tuse Næs

Tag på vandre- eller cykeltur på halvøen Tuse Næs, nord for Holbæk, hvor forårslandskabet bliver dækket af gule rapsmarker, røde valmuer og violette purløg. Find vandreture på Tuse Næs

Anemonehavet i de Vestsjællandske skove

I Vestsjælland byder en skovtur i forårsmånederne ofte på et hav af hvide anemoner. Besøg f.eks. Dragerup Skov, øst for Holbæk, tag turen rundt om Skarresø, der er omgivet af skov, eller besøg Bognæs Skov på Tuse Næs.

Rhododendrum i Naturkirkegården

Vil du hellere opleve en mere unik forårsblomst? Så besøg Naturkirkegården i Holbæk (Anders Larsensvej, 4300 Holbæk), der om foråret er fuld af blomstrende lyserøde, violette og hvide Rhododendrum.

Påske i Holbæk ved Isefjord

Hold påskeferie i Holbæk, der udover den smukke natur, byder på sjove påskeoplevelser for hele familien. Oplev livet ude på landet ved at besøge en gård og kom helt tæt på dyrene, f.eks. den økologiske gård Birthesminde; deltag i aktiviteter i gårdbutikkerne, der også byder på lækre specialiteter til påskefrokosten; forkæl ungerne med en wellness oplevelse, når bademiljøetTyrkisk Bad åbner for børn i påskeferien; deltag i hyggelige påskeværksted på Æglageret og påHolbæk Museum; eller tag på æggejagt i de såkaldte Sjællandske Alper på Brorfelde Observatorium.

Men påskeferie er også for voksne. De voksne kan især glæde sig til alle de lækre påskefrokoster iHolbæks restauranter og kroer.

Find påskeaktiviteter i Holbæk.

Forårsevents i Holbæk

Foråret er det tidspunkt på året, hvor alle turistattraktionerne har sæsonåbning, og det har de ofte med en masse spændende begivenheder. Her er en guide til forårets hyggeligste events.

Andelslandsbyen Nyvang

Sæsonåbningen af oplevelsescentret Andelslandsbyen Nyvang er starten på en ny sæson af begivenheder for hele familien. Her gøres historien lyslevende med interaktive oplevelser, der gør dig klogere på Danmarkshistorien, og fortæller om Danmarks besættelse og befrielse, veteranbiler, andelsbevægelsen, ungdomskulturen i 1950’erne, børnenes liv i 1940’erne og madkulturen i de gode gamle dage.

SKVULP – Havnekulturfestival

Hvert år blomstrer der nyt liv i Holbæk Havn til SKVULP havnekulturfestivalen, der er to hyggelige dage med koncerter, aktiviteter og en masse boder på havnen.

Natsalg i Holbæk

Oplev Holbæk by night med musik over alt i byens gader, boder og gode tilbud i butikkerne. På denne sommeraften transformeres midtbyen til en byfest, hvor alt er åbent til kl. 22.

Kunst i Pinsen

Til Kunst i Pinsen åbner en mangfoldighed af kunstnere dørene for, at folk kan opleve deres kunst. Mere end 100 kunstnere over alt i Midt- og Vestsjælland holder åbent hus i pinsen.

Sankt Hans aften ved Isefjord

Sankt Hans er en af Danmarks smukkeste traditioner, og hvert år fejres det med bål over alt i Vestsjælland samt hyggelige arrangementer med live musik. Oplev bl.a. Sankt Hans i Holbæk Strandpark, hvor bålet tændes ude på fjorden, så alle kan nyde den smukke fjordudsigt. I Holbæk Strandpark er der også altid live musik og mulighed for at få en middag på Hotel Strandparken inden båltændingen.

Sæsonåbning af turen Isefjorden Rundt med De 4 Færger

April måned er sæsonåbning for Sjællands smukkeste cykel-, motorcykel- og bilrute: Isefjorden Rundt med De 4 Færger. Turen følger cykelstien Fjordstien rundt om Isefjord og over på øen Orø, og forbindes af 4 færger undervejs. Tag turen fra april til og med september.