Efterår i Holbæk ved Isefjord

Foto: Henrik Larsen

Dagene bliver længere og nætterne mørkere: Efteråret og efterårsferien står for døren. Tilbring din efterårsferie i Holbæk, hvor efteråret er lig med hygge, unikke oplevelser, Halloween fejringer og gåture i et landskab, der synes at være malet i flere 100 nuancer af gul, rød og orange.

Hvorfor holde efterårsferie i Holbæk?

Selvom det er efterår, er det dejligt at komme ud i naturen og få nogle unikke oplevelser med familien, der får den travle hverdag til at føles, som noget, der skete for lang tid siden.

Dine børn vil elske at holde efterårsferie i Holbæk, den vestsjællandsk havneby ved kysten af Isefjord. Her byder efterårsferien på fisketure for børn på træskibet Emma; wellness for børn i et tyrkisk inspireret bademiljø med fjordudsigt; stjernekigning på det gamleobservatorium Brorfelde; og muligheden for at hele familien kan opleve livet for børn i 1940’erne i Andelslandsbyen Nyvang.

Hold øje med kommende events i Holbæk og de månedlige aktivitetskalendere.

Find aktiviteter i efterårsferien for hele familien

De smukkeste steder at opleve efterårsnaturen i Holbæk

Kom ud i naturen og nyd den kølige efterårsbrise fra Isefjord. Holbæk gemmer på en masse smukke naturperler om efteråret. Alt fra skove, søer og øer.

Efterårsskovtur rundt om Skarresø

Få fuld blus på efterårsfarverne ved at tage en vandretur rundt om Skarresø i Naturpark Åmosen i Vestsjælland. Turen rundt om søen er 11 km af skov i smukke efterårsfarver – og hvis du er heldig, kan du se en havørn. Læs mere om vandreturen og find et kort i folderen turen Skarresø rundt.

Fisketur for børn på træskibet Emma

I efterårsferien tager den gamle fiskekutter Emma familien med på fisketur, hvor I alle sammen kan prøve kræfter med fiskeri på Isefjord. Nok en af de smukkeste og mest unikke oplevelser på fjorden.

Kajaktur i fjorden

Kajaksejlads er bestemt ikke noget, som man kun gør om sommeren. Få en guidet kajaktur på Isefjord af Fjordlandet Outdoor eller tag ud på egen hånd - find kajakture på Isefjord.

Fisketur på Isefjord

Efteråret er et af de bedste tidspunkter af fiske efter havørred i Isefjord, hvor der er en masse gode fiskesteder. Om efteråret afholdes også den årlige Catch & Release fiskekonkurrence Fjordlandet Open, hvor lystfiskere konkurrerer om at fange Roskilde Fjords og Isefjords længste havørred.

Vandreture på Tuse Næs

Oplev hvor varierende og smuk efterårsnaturen kan være, på vandretur på halvøen Tuse Næs. Halvøen er fuld af vandreture med skove, moser, enge og masser af fjordudsigter.

De sjællandske alper ved stjerneobservatoriet

Syd for Holbæk i de såkaldte Sjællandske Alper finder du et gammelt stjerneobservatorium, hvor forskere har hjulpet NASA med at få en mand op på månen! Observatoriet er omgivet af et bakket landskab med enestående udsigter og mulighed for at se kuplerne på toppen af observatoriet.

Udendørs Tyrkisk Bad med fjordudsigt

I de kølige efterårsmåneder kan man godt trænge til lidt varme og selvforkælelse. Vest for Holbæk havn og lige ud til fjorden, finder du det unikke bademiljø Tyrkisk Bad, hvor du kan hoppe i et udendørs varmtvandsbasin og samtidig nyde den smukke udsigt til fjorden. 

Smagen af efterår på høstmarkederne i Holbæk

Efterår er høstmarkedernes tid, og dem er der en masse af i Vestsjælland. Markederne er fulde af aktiviteter for børn og voksne, smagsprøver og mulighed for køb af en masse friske produkter, direkte fra gårdens egne marker og dyr. Her er nogle af de populære høstmarkeder ved Isefjordens sydligste kyst (datoerne er for 2019).

Økologiske æbler fra Tuse Næs

Om efteråret er æblerne endelig klar til at blive plukket, spist og eventuelt tilberedt til æblemost, æblekage og andre lækre sager. Fra midt i september til efter efterårsferien kan du plukke økologiske æbler på Tuse Næs Gårdmosteri, hvor der en masse forskellige æblesorter. Gården sælger også hjemmelavet økologisk æblemost. 

Hvad kan man lave på en regnfuld dag i Holbæk?

Vi elsker alle solrige dage, men regnfulde dage kan også være hyggelig.

Bliv klogere på Danmarkshistorien

Over alt i Holbæk er der god mulighed for, at hele familien kan blive klogere på Danmarkshistorien. Besøg Holbæk Museum, hvor I kan lære om Vestsjællands historie med De Vestindiske Øer, middelalderbyen Holbæk eller den spæde start af Knabstrup Keramik. Hop ombord på færgen til øen Orø og få et par hyggelige timer i historiens tegn på museet Orø Minder. Eller bliv på Holbæk havn, hvor Danmarks Nationalmuseum er i fuld gang med at restaurerer den mere end 100 år gamle galease Anna Møller – selvfølgelig indendørs!

Gårdbutikker  og caféhygge

Den Lille Gårdbutik kan I få en varm kop økologisk kaffe i caféen og samtidig shoppe unikke ting til hus og have samt lækre lokale specialiteter. Også hos Tuse Næs Kunsthåndværk kan I få varm mad og drikke og samtidig se en kunstudstilling og købe designer tøj og andre unika designervarer.

Hyggelige restauranter i Holbæk

Søg læ fra regnen i Holbæks mange, hyggelige restauranter, caféer og kroer. Her finder du alt fra historiske kroer som Orø Kro og Bromølle Kro, gourmet restauranter som Restaurant SuRi, traditionelle danske spisesteder som Café Svanen og Den Gode Viking, og hyggelige caféer som Café Maaltid og Café Korn.

Halloween i Holbæk

Efterår er også lig med Halloween, en amerikansk tradition, som vi efterhånden alle har taget til os. Til Halloween på Ryegaard Gods, kan du få ansigtsmaling ved bål og komme med til en skræmmende tur i skoven, hvor du måske vil møde godsets forsvundne arvinger.