Nogle af de bedste fiskesteder på Sjælland | Foto af Nicolai Perjesi

Lystfiskeri i Holbæk

Leder du efter gode fiskeoplevelser på Sjælland, så er Holbæk Kommune et godt sted at starte, med mulighed for fangst året rundt, samt ideelle fiskesteder for både nybegyndere og garvede fiskere.

Ta’ med ud og fisk – og få en naturoplevelse udover det sædvanlige!

Man kan næsten mærke det uden at være der: Stilheden, en summen fra en bi, de lette skvulp fra vandet, en sommerfugl på en gren, natur, græs – og en line i vandet, mens man roligt venter på dagens fangst. Men også spændingen, jagten på den gode fangst, og forståelsen af fiskenes adfærd og vandet strømme.

Der undrer ikke nogen, at lystfiskeri stadig er så populært, så uanset om du er nybegynder eller garvet fisker, så venter der dig en masse helt særlige fiskeoplevelser i Holbæk Kommune.

Isefjorden har historisk set været kendt for det enorme sildefiskeri. Det var faktisk netop fiskeriet, der var den væsenligste årsag til at Holbæk voksede sig op til en stor købsstad. Men du kan også finde en masse andre fiskesorter i Isefjorden. Det er f.eks. et fantastisk sted for havørred fiskeri, men i sæson kan du også fange både hornfisk, makrel, fladfisk og multe.

Fiskesteder i Holbæk kommune

Ét af de meget benyttede fiskesteder er ved Munkholmbroen, hvor der året rundt er mulighed for gode fiskeoplevelser for hele familien, men hele vejen rundt om bunden af Isefjorden findes gode fiskesteder med hver deres særpræg. Bemærk dog, at alt fiskeri fra Munkholmbroen er forbudt fra 16. september til 15. januar.

Tips og nyttig info om fiskeri

Vil du havde gode tips til fiskeriet i Isefjorden, så slå et smut forbi Pro Outdoor i Holbæk midtby, hvor medarbejderne altid gerne deler ud af deres erfaringer. Du kan også med fordel komme forbi VisitHolbæk, turistbutikken på Ahlgade 1C, i Holbæk, og hente en oversigt over fiskesteder i Holbæk kommune.

Del denne side

Husk fisketegnet

Alle mellem 18-65 år skal have et gyldigt fisketegn for at fiske. Det koster ca. 185 kr./året, 130 kr./uge og 40 kr./dag. Udgiften går til bestandpleje og udsætningsarbejde. Køb dit fisketegn i udvalgte grejbutikker, på posthuset og på www.fisketegn.dk.

Fiskeri ved Munkholmbroen

Bemærk, at fiskeri fra Munkholmbroen ikke er tilladt fra 16. september til 15. januar. 

Fishing Zealand

Holbæk er med i den regionale samarbejde som har til formål at fremme bæredygtigt lystfiskeri. Læs mere her.