Barkegryden på Holbæk havn | Foto: Joe Kniesek

Sejlende til Holbæk Fjord

Foto: Joe Kniesek

Kom sejlende til Isefjord og sejl i havn i Holbæk Fjord, hvor der er mange hyggelige lystbådehavne. Det emmer af sejlernostalgi på Holbæk Gl. Havn, hvor der er en fripladsordning for gamle bevaringsværdige træskibe. Besøg også den hyggelige havn på øen Orø og andre havne ved fjordens kyst.

Sejl ned gennem den smukke danske fjord, Isefjord, der byder på smukke naturoplevelser og masser af dybt vand. I fjordens sydligste ende, ved Holbæk fjord, er vandet ofte roligt, men stadig dybt. Landskabet er smukt og varierende med øen Orø og en masse små øer samt hyggelige havne med hver deres unikke stemning.

På Holbæk Kommunes hjemmeside finder du praktisk info om at gå i havn i Holbæk.

Holbæk gl. havn

Sejl helt ned til en af de sydligste havne på Isefjord, hvor historiske træskibe ligger side om side med moderne lystbåde. På Holbæk gl. havn emmer det af sejlernostalgi, da havnen er hjemsted for mere end 20 bevaringsværdige træskibe. Oplev hele fortællingen om Danmarks maritime arv: kom med på sejlture på træskibet Emmaeller galeasen Hjalm; oplev restaureringen af galeasen Anna Møller; se den gamle barkegryde og oplev skibene, når de er på bedding.

Holbæk ny havn

Gå i havn på Holbæk ny havn, hvor du er tæt på bymidten og den charmerende træskibshavn, Holbæk gl. havn. I denne havn er der plads til større fartøjer. Havnen har også en flydebro til mindre både.

Holbæk Marina

Øst for Holbæk gl. havn ligger Holbæk Marina, der er omgivet af naturskønne områder. Mærk fjordens ro, når du sejler gennem Holbæk fjord, gennem det rolige vand og forbi smukke bugter og små grønne øer. Holbæk Marina har desuden en restaurant, kiosk og et ishus. Lige i nærheden finder du Holbæk golfklub og CampOne Holbæk Fjord.

Orø havn

Oplev ø-livet på Orø havn, der ligger på den sydlige ende af øen Orø. Her vil du opleve den hyggelige tilbagelænede havnestemning, der kendetegner livet på en lille ø. På havnen kan du købe mad og is i kiosken, tage en dukkert eller leje cykler hos Orø turistinformation.

Hørby havn 

Nord for Holbæk havn ligger Hørby Havn på den idylliske halvø Tuse Næs. Havnen er omgivet af et smukt og kuperet landskab med mange gode cykel- og vandreture. Der kan desuden lejes gratis cykler på Tuse Næs.