Dreng og far på fisketur i Isefjord

Lystfiskeri i Isefjord

Foto: Fishing Zealand

Søger du nogle af de bedste fiskesteder på Sjælland, så pak fiskegrejet og besøg Isefjordens kyst, hvor du finder nogle af de reneste farvande i Danmark med god mulighed for fangst af havørred og andre fisk.

Man kan næsten mærke det ude at være der: stilheden, en summen fra en bi, det lette skvulp fra fjorden, en sommerfugl på en gren, og en line i vandet, der roligt afventer dagens fangst. Men også spændingen. Jagten på den gode fangst og forståelsen for fiskenes adfærd og vandets strømme.

De bedste fiskesteder på Sjælland

Ved Isefjordens sydligste kyst finder du nogle af de bedste fiskesteder på Sjælland for lystfiskere. Her er der mulighed for fangst året rundt, samt fiskesteder, der er gode både for nybegyndere og garvede fiskere. I Isefjord finder du også nogle af Danmarks reneste farvande.

Fiskesorter i Isefjord

Isefjord har historisk været kendt for det enorme sildefiskeri. Det var netop fiskeriet, der var årsagen til at havnebyen Holbæk voksede sig til en stor købstad på fjordens sydlige kyst.

Men Isefjorden er også hjem til en masse andre fiskesorter. Det er bl.a. et fantastisk sted til havørred fiskeri, hornfisk, makrel, fladfisk og multe – sørg dog for at tage af sted i den rigtige sæson for hver fiskesort.   

Her må du fiske på Isefjord

Ét af de meget benyttede fiskesteder på Isefjord er ved Munkholmbroen, ved Isefjordens sydøstlige kyst. Ved Munkholmbroen er der mulighed for gode fiskeoplevelser for hele familien, året rundt. Bemærk dog, at alt fiskeri fra Munkholmbroen er forbudt fra 16. september til 15. januar.

Kort over fiskesteder på Isefjord

Der er masser af gode fiskesteder på Isefjord, men nogle steder er fredet, og derfor må du ikke fiske i disse områder. Benyt derfor et kort over fredningsbælterne på Isefjord, for at sikre dig, at du fisker de rigtige steder. 

Fjordlandet Open

Hvert år i marts/april og i september/oktober afholdes fiskekonkurrencen Fjordlandet Open i Holbæk. Fjordlandet Open er en frivillig catch & release kystkonkurrence, hvor deltagere konkurrerer om at fange den længste havørred på Isefjord. Udover fiskeri i nogle af Danmarks reneste farvande, byder konkurrencen på en hyggelig fredag aften med foredrag og mulighed for at møde andre lystfiskere, og 8 spændende præmier. 

Spørgsmål til lystfiskeri på Isefjord

Har du spørgsmål til lystfiskeri på Isefjord? Eller vil du have råd og vejledning til at finde de bedste fiskesteder og de bedste fisk? Så kontakt den lokale grejbutik Pro Outdoor, i Holbæk, hvis medarbejdere altid gerne vil dele ud af deres erfaringer.

Husk fisketegnet

Alle mellem 18-65 år skal have et gyldigt fisketegn for at fiske. Det koster ca. 185 kr./året, 130 kr./uge og 40 kr./dag. Udgiften går til bestandpleje og udsætningsarbejde. Køb dit fisketegn online på www.fisketegn.dk (kan ikke købe i Holbæk).