Kajak på Isefjord

Kajak på Isefjord

Foto: Michael Petersen

Sejl i kajak på Isefjordens sydligste kyst i Vestsjælland. Fjorden er et perfekt sted til kajakture, fordi der er mange kyster og turmuligheder. I en kajak kan du opleve fjorden fra dens smukkeste side.

De bedste kajakture på Sjælland

På Isefjord finder du nogle af de bedste kajakture på Sjælland. Med fjordens mange kyster, halvøen Tuse Næs og øen Orø, er der masser at udforske. Det smukke landskab danner rammen for uforglemmelige kajakture, og her kan alle være med. På fjorden er vindforholdene ofte bedre end ude på havet, så hele familien kan få en helt naturlig oplevelse ude på vandet.

Isefjord er 35 km lang med et samlet areal på 300 km2, så der er mange muligheder for en kajakroer. 

Få en guidet kajaktur på Isefjord

Vil du gerne prøve kajak, selvom du ikke har taget et kajakkursus, så book en guidet kajaktur på Isefjord. Guiderne er gode til at vælge områder, hvor du føler dig sikker, og til at guide dig i din roning undervejs.

Kajakture på Holbæk Fjord og Isefjord

Tuse Næs rundt i kajak

Længde: 20-25 km

Hvis du er på Tuse Næs, så er det altid nemt at finde et sted, hvor du kan sætte din kajak i vandet. Tuse Næs er især smukt pga. det bakkede landskab, smukke skove og mange strande.

Læs mere og se et kort over turen

Kajaktur ved Isefjordens Inderbredning – Marsvin fjorden

Længde: 25-30 km

Udforsk Isefjordens sydligste kyster i kajak, helt ned til Munkholmbroen og Tempelkrogen. Isefjordens navn kommer af det gamle ord for marsvin (iser), som man kan være heldige at opleve i inderbredningen. Denne dagstur er også fuld af fugle og måske endda sæler. Turen byder på et smukt og varierende landskab, der især er smukt, når efterårsfarverne transformerer landskabet.

1. etape: Munkholmbroen – Vellerup Vig ca. 10 km.

2. etape: Vellerup Vig – Marinestationen ved Dragerup Skov ca. 10 km.

3. etape: Marinestationen – Munkholmbroen ca. 5 km.

4. etape: Tempelkrogen rundt ca. 6 km.

Læs mere og download GPX kort

Kajakturen Orø Rundt

Længde: 20-25 km

Tag turen på en dag eller med teltovernatning i Bognæs Skov på halvøen Tuse Næs. Turen fører kajakroeren gennem et smukt og ubeboet område, hvor der er gode chancer for at se sæler, marsvin, tårnfalke og mange andre fugle. Ruten har desuden mange smukke pausemuligheder undervejs, samt gode spisesteder på øen.

Læs mere og download GPX kort

Kajaktur fra Holbæk til Rørvig – en weekendtur på Isefjord

Længde: 60 km

Oplev hele den smukke Isefjord, og tag på kajaktur fra Holbæk til Rørvig. Turen kan opdeles i tre etaper med teltovernatning i Kongsøre. Oplev bl.a. Lammefjordsdæmningen ved Tuse Næs, Bognæs skoven ved fjordens kyst og et rigt fugleliv. Ved hård vind kan nogle dele af denne rute være meget udfordrende.

1. tur: Fra Holbæk til Kongsøre: ca. 15 km.

2. tur: Fra Holbæk til Nykøbing t/r: ca. 25 km.

3. tur: Fra Holbæk til Rørvig: ca. 30 km.

Læs mere og download GPX kort

Kajakklubber i Holbæk og på Orø